dijous, 1 de febrer del 2018

Jocs de Rol

Benvolgudes famílies,

Des de l’Ampa volem seguir col·laborant fomentant els valors educatius dels alumnes de la nostra Escola, tals com la convivència, el respecte, la tolerància, el civisme, la solidaritat, l’organització, el treball en equip, l’amistat i la generositat a través del joc i la diversió, creant un Club de Rol Infantil i Juvenil.

Però... Què són els Jocs de Rol?

Són jocs on els nens i nenes seran els protagonistes, aprenent a superar els obstacles de cada aventura.

Jocs que es basen en la descripció d'una situació fictícia i on els jugadors poden canviar els esdeveniments de la narració pel fet que controlen les accions d'alguns dels personatges del joc. Es juga entre dues o més persones, una de les quals assumeix el paper de director de joc mentre la resta assumeixen el control d'un personatge. Tot i que es pot deixar a decisió del director les qüestions d'atzar, és usual utilitzar sistemes estadístics per augmentar el realisme o imparcialitat de les decisions preses pels jugadors. Els sistemes més utilitzats són les tirades de daus i les regles preestablertes.

Quins beneficis tenen el Jocs de Rol?

Incrementen la creativitat, la estratègia, la imaginació, la capacitat de resolució de problemes i de presa de decisions. Enforteixen el llenguatge i les matemàtiques i la capacitat de comunicació i les habilitats socials; i fomenten el companyerisme i el treball en equip.

Us animeu?

El proper diumenge 4 de febrer, als tallers de l’Ampa, hi haurà una taula on tots els interessats podran jugar una petita partida per divertir-se i poder posar a prova les seves habilitats.